Maastrichts/Gronsveldse schrijfster Anne Keijzer presenteert debuutroman

 

Op 26 juni 2009 presenteerde de Maastrichts/Gronsveldse schrijfster Anne Keijzer [pseudoniem van Annemiek Buijs] haar roman Harthonger: leven en dood van een liefde in de Bibliotheek van Gronsveld.
Anne Keijzer woont al meer dan twintig jaar met haar man en kinderen in de omgeving van Maastricht. Eerst in de Maastrichtse wijk De Heeg en de laatste zes jaar in Gronsveld. Anne’s leven staat in het teken van boeken. Na een opleiding aan de Bibliotheekacademie werkte ze jaren als bibliothecaris, onder andere in Den Bosch, Nijmegen, Sittard, Meerssen en in het Centre Céramique. Zij studeerde aan de Universiteit Maastricht af op het leesgedrag in Limburg. Daar ontdekte ze haar liefde voor het schrijven. Momenteel werkt ze vooral als redacteur en recensent.
Met Harthonger maakt zij haar debuut als romanschrijver.

 

 

Roman over liefde, dood, bedrog en scheiding

Harthonger is een roman over liefde, dood, ziekte, jaloezie, jeugd, bedrog, woede, wraak, schuld, scheiding, verdriet, geluk en afscheid. Het vormt een keten van momenten in de ontwikkeling van een 15-jarig meisje naar een volwassen vrouw. ‘Ik schrijf over algemeen menselijke emoties en diep ingrijpende gebeurtenissen van een vrouwenleven. De vrije seksuele moraal, de kraakbeweging en het studentenleven vormen de achtergrond van het verhaal. Je kunt er een pleidooi tegen de seksualisering van de maatschappij in zien’, vertelt Anne. ‘De roman is geïnspireerd op gebeurtenissen uit mijn eigen leven, het is dus gedeeltelijk autobiografisch. Maar het mooie van schrijven is dat je van alles kunt verzinnen. Mijn fantasie heeft goed zijn werk gedaan.’

 

Overleden jeugdliefde

Het verhaal begint als Stella bij toeval ontdekt dat haar jeugdliefde Sel is overleden. Er gaat een schok door haar heen. Wat is er met hem gebeurd? En waarom weet zij nu pas dat hij dood is? Als in een film flitsen de sleutelmomenten van hun gepassioneerde verhouding door haar hoofd. Met een kind aan de borst en twee aan haar rok zet ze alles op alles om de antwoorden te vinden. Zo doet ze niet alleen een gruwelijke ontdekking, maar komen ook verrassende kanten van haar ex aan het licht. Harthonger is een intense liefdesgeschiedenis vol intriges, verlangen en verraad. Het boek is niet alleen een spannende zoektocht naar de oorzaak van de dood van Sel, maar gaat ook over het begin en het einde van de turbulente liefde tussen Stella en Sel.

 

Als je ex dood blijkt te zijn

Keijzer: ‘De hoofdpersoon worstelt met het loskomen van haar ex, maar een gezonde dosis spiritualiteit, filosofie, humor en psychologie helpen haar het geluk in haar leven te vinden, te voeden en vast te houden. Wie heeft er tegenwoordig geen ex? En lijden wij niet allemaal aan harthonger? Harthonger is een vorm van liefdesverdriet, het is de honger of het verlangen naar liefde. Dat kan zowel de kinderlijke behoefte aan liefde van ouders zijn als de behoefte aan liefde van een partner. Gezien de hoeveelheid stuk gelopen relaties, het grote aantal singles en het bestaan van de vele datingsites is Harthonger een actueel verhaal. Het is geen ingewikkeld boek, het is makkelijk leesbaar en recht uit het hart geschreven. Smaken verschillen, maar ik hoop dat je het met net zoveel plezier leest als waarmee ik het geschreven heb.’ Zie voor meer informatie www.annekeijzer.nl of www.gopher.nl.

 

Presentatie

Op vrijdag 26 juni presenteert Anne Keijzer haar debuut in Bibliotheek Gronsveld, Harmonieweg 4. De Maastrichtse rapper Yila en zangeres Vera rappen het liedje ‘Harthonger’. Om 19.30 begint de boek-en-rap-avond die in het teken staat van de Maand van het Spannende Boek en het thema WRAAK. Toegang gratis. Als u op vrijdag 26 juni lid wordt van de bibliotheek, betaalt u geen inschrijfkosten Zie www.heuvellandbibliotheken.nl

 

Laatst gewijzigd © juni 2009, Huub Fiévez - Annemiek Buijs